Automatisering

Voor het continu produceren van gelijke producten is de aangewezen productiemachine een automaat. Een automaat voert per cyclus een serie vooraf vast gelegde mechanische bewerkingen uit, in een steeds terugkerende volgorde. Een automaat kan dan ook meerdere bewerkingen in één beweging gelijktijdig doen en is dan ook vele malen sneller dan een robot. Een robot kan maar één stuk gereedschap per robotarm hanteren en moet met dezelfde arm meerdere armbewegingen maken om een volgende bewerking te kunnen uitvoeren. Dat kost productietijd.

 

Wanneer bij u één of meerdere mensen steeds eenzelfde en gelijk gevormde producten maken die moeten worden bewerkt en u wilt daarbij uw productie kosten verlagen en daarnaast uw productiecapaciteit vergroten dan zijn er drie mogelijkheden, een aantal mensen vervangen door een automaat in te zetten, uw bestaande automaat aanpassen en sneller laten werken of een nieuwe laten bouwen met meerdere bewerkingsmogelijkheden in één beweging.

Onze afdeling “Tri Hebo engineering” waarin mensen werken met veel ervaring op het gebied van geautomatiseerde systemen kan u, na het aanleveren van uw gegevens en uw wensen, op korte termijn een technisch, - een capaciteit, - en een rendementsvoorstel doen over de mogelijkheden betreffende de productiecapaciteit van uw productiemachine of uw productielijn.

 

“Tri Hebo engineering” kan dan voor u de technische mogelijkheden onderzoeken om uw productie te vergroten, of te helpen uw producten te verfijnen door een optimalisatie in de bewerking toe te passen. Daar Tri Hebo naast het aangeven van een oplossing ook een automaat of robotopstelling voor u kan bouwen, heeft het voordeel dat zij reeds met uw project bekend zijn en al gedeeltelijk het project vooraf hebben uitgewerkt.

Toepassing van een Robot

Bij robotisering ligt de bewerkingsmogelijk anders dan bij een automaat omdat de robot vrij programmeerbaar is.  Er kunnen gelijktijdig meerdere bewerkingsprogramma’s in het besturingssysteem worden opgenomen en vooraf worden geprogrammeerd. De robot is dan meer geschikt voor de kleinere series en snel om te schakelen naar een bewerking voor een ander product. Het is economisch verantwoordelijker om een robot in te zetten bij het verwerken van meerdere kleinere series. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een nieuwe mal voor de robot waarna je de bijbehorende programmacode invoert; de productie kan dan snel weer verder.     

Tri Hebo B.V.

De Noesten 24

9431 TC Westerbork

Nederland

 

Telefoon: +31 (0) 593 331 319

Fax: +31 (0) 593 333 372

E-mail: info@hebo-engineering.com

www.trihebo.nl

 

Kvk: 69367515

Btw: NL857848197B01

 

Deze website is gemaakt door Pixiemedia